28. SEP. 2001. - Veljko Tatalovic - dobitnik sertifikata »Lider malog biznisa 2001«

Danas je u velikoj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka, uz prisustvo mnogobrojnih zvanica i gostiju, održana promocija gospodina Veljka Tatalovica, vlasnika preduzeca Eldon, za »Lidera malog biznisa 2001«.

Ovo priznanje dodeljuje Institut za mala i srednja preduzeca iz Beograda. Dodeljuje se uspešnim vlasnicima i menadžerima kao vid priznanja za poslovnu uspešnost, visok nivo kvaliteta proizvoda i usluga, preduzetnicku kulturu i profesionalnu etiku, tehnološke inovacije i ekološku odgovornost, novo zapošljavanje, kao i za izuzetan doprinos razvoju i unapredjenju preduzetništva.

Promociju su vodili: Milena Todorovic, predsednik Skupštine Udruženja zanatlija Sm. Palanke, Raja Spasojevic sekretar odbora za malu privredu Privredne komore Srbije te prof. Dr Stevan Bezdanov, predsednik sertifikacione komisije Instituta za mala i srednja preduzeca.

Pored njih pozdravne reci uputili su i Milan Mihailovic, predsednik Skupštine opštine Sm. Palanka i Momir Pavlicevic, savetnik iz Privredne komore Jugoslavije.

U ime firme Eldon prisutnima se prigodnim govorom obratila Anita Tatalovic.

"Ja bih volela, da zacas ostavimo po strani suvu statistiku, poslovne rezultate preduzeca Eldon, i da cujete pricu o našim porodicnim naporima da istrajemo na putu koji je zapoceo još krajem 30 tih godina moj deda, kovac Dušan Tatalovic, nastavio moj otac Veljko, kao i svi mi iz porodice Tatalovic.

Jer preduzece Eldon je upravo porodicna firma izgradena na toj tradiciji kao i na zalaganju i istrajnosti svakog pojedinca koj je deo sebe ugradio u ime Eldon.

Od trnovitog puta pocetkom sedamdesetih kada je kod nas bila prava jeres osnovati privatnu radnju, što dokazuje i skoro šestomesecni postupak za osnivanje naše zanatske radnje 1971.godine, do kraja osamdesetih kada smo se transformisali u privatno preduzece u skladu sa novim Zakonom.

Dakle, evo trajemo punih 3o godina, godina u kojima nismo imali radnog vremena, predaha, izmedu kuce, posla, škole, jer sve je to u stvari naš Eldon.

Ovo je verovatno poznata prica svima Vama koji ste iskusili preduzetnicki život. Ipak ne nalazim reci kojima bih mogla da opišem sav naš trud i strepnje za svaki novi proizvod.

Na nama je da teško breme porodicne tradicije uskladimo sa modernim tokovima današnjice. Da izademo izvan granica naše zemlje i postanemo deo sveta.

To cemo uraditi zajedno sa Vama - ELDON."

Na dobijenom priznanju iskreno se zahvalio Veljko Tatalovic.

Nakon toga, organizovan je i Okrugli sto sa temom: »Aktuelno stanje i perspektive razvoja malih i srednjih preduzeca u Srbiji«.

 


Copyright ©Eldon d.o.o 2001 All rights reserved, Sva prava zadrzana