O NAMA

Naziv preduzeca:
ELDON GRUPA d.o.o.
Elektro tehničko mašinsko preduzeće


Ul. Petra Munjasa bb
11420 Smederevska Palanka, Srbija

Tel./Fax: + 381 26 320-397
Tel./Fax: + 381 26 320-394
Mob. + 381 63 70-777-92
e-mail: office@eldon.rs
web: www.eldon.rs
Godina osnivanja: 1972 

 

Osnovna delatnost preduzeća:

Proizvodnja: metalnih proizvoda, specijalnih alata, ambalaže i ostalih proizvoda od plastike, elektro uređaja i elektromotora, livenje lakih metala i drugo.
Usluge: proizvodne usluge, servisiranje opreme i dr.
Trgovina: trgovina na veliko.

Osnovni proizvodni program:

- Alarmni uredaji ( ručni javljaci požara, paralelni indikatori, sigurnosne barijere, sirene, itd.)
- Elektro oprema ( svetiljke za uličnu rasvetu, dekorativne svetiljke, grla za fluo cevi, kao i ostali instalacioni materijal )
- Specijalni alati ( alati za: brizganu plastiku, za livenje u pesku i kokilama, za prosecanje, izvlačenje, savijanje, itd. )
- Komponente za klimatizaciju
- Delovi od brizgane plastike
- Mlinovi za mlevenje plastike ( brizgane i duvane )
- Mašine i uredaji za livenje ( peći, mešalice, peskare, itd.)
- Remont elektro motora i pumpi.

Proizvodni kapaciteti:

- Pogon za mašinsku obradu ( strugovi, glodalice, itd.)
- Pogon za izradu specijalnih alata ( erozimat, brusilice, glodalice itd.)
- Pogon za brizganu plastiku ( 4 mašine )
- Pogon za livenje i presovanje
- Pogon za bravarske i limarske poslove

UKRATKO OD 1972-2002

Eldon Smederevska Palanka - elektrotehnićko mašinsko preduzece poznata je i priznata firma u svojoj oblasti, sa zavidnim rejtingom i prepoznatljivim poslovnim imidžom. Vlasnik i direktor preduzeca je Veljko Tatalović, vrsni elektro mehanički stručnjak sa višedecenijskim iskustvom u svojoj struci.
Osnovano je 1972 godine, kao privatna zanatska radnja za popravku električnih uređaja, sa pet zaposlenih radnika Eldon je započeo svoj pohod u svet privatnog biznisa. Nakon nekoliko godina otvoren je pri zanatskoj radnji i pogon za izradu delova od plastike, a broj zaposlenih je povećan na deset radnika. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina jedna od osnovnih delatnosti postaje proizvodnja protivpožarnih uredjaja (ručnih javljaca požara), po čemu Eldon postaje poznat širom tadašnje Jugoslavije.
Uporedo s tim se širi delatnost i na izradu alata za brizganje plastike, kao i ostalu mašinsku obradu raznovrsnih tehničkih elemenata.
Krajem osamdesetih, u skladu sa novim Zakonom o osnivanju privatnih preduzeca, zanatska radnja Eldon prerasta u elektrotehničko-mašinsko preduzeće Eldon sa p.o., koje već tada zapošljava preko 40 radnika.
U to vreme osnovni proizvodni program Eldona sastoji se iz proizvodnje protivpožarnih uređaja i opreme za klimatizaciju, izrade i livenja delova od aluminijuma, kao i servisiranja elektromotora, svih vrsta pumpi i drugih električnih uređaja.
O današnjem proizvodnom programu Eldona možete se upoznati na našim web stranicama kao i putem moderno opremljenog kolor kataloga.

VLASNIK ELDONa - VELJKO TATALOVIĆ

Mislimo da nećemo pogrešiti ako Vam portret gospodina Veljka Tatalovića predstavimo kroz citat sa njegove promocije za »Lidera malog biznisa«.

Eldon se može smatrati sinonimom stvaralačke invencije, entuzijazma, visokog nivoa stručnosti i profesionalnog iskustva, menadžerskih sposobnosti i izuzetne upornosti njegovog osnivača i vlasnika - gospodina Veljka Tatalovića.

Svoju profesionalnu karijeru je započeo u Ogulinu, nastavio u Lapovu, da bi se zatim preselio u Smederevsku Palanku i nastavio da radi u preduzeću Jedinstvo, najpre na mestu poslovođe elektropogona, a potom kao njegov šef. Tokom 1972 godina osniva privatnu zanatsku radnju Eldon i krupnim koracima napreduje na tržištu, pre svega u oblasti proizvodnje ručnih javljaca požara.

Stvaralacki nemir i preduzetnička inventivnost gospodina Tatalovica rezultiraju u nezadrživom usponu firme, proširivanju tržišta njenih proizvoda i usluga i njenom prihvatanju od hiljade potrošaca i poslovnih partnera, kao preduzeca i preduzetnika kome se može ukazati puno poverenje, s obzirom na visoki kvalitet i funkcionalnost proizvoda i usluga i dokazanu poslovnu etiku.
Dobri poznavaoci uspešnog razvoja firme Eldon i ličnosti njenog osnivača i vlasnika, tvrde da gospodina Tatalovica krase ključne preduzetničke vrline: neprekidno stvaralačko traganje za najboljim tehničkim i organizacionim rešenjima, uvažavanje dostojanstva i vrednosti svakog zaposlenog, hrabrost i spremnost za prihvatanje rizika za svoje poslovne odluke, ekološka odgovornost, poštovanje potrošaca, ponos proizvodima, marketinške veštine i dobri živci i snalažljivost. Zagovornik je stava da uvek potrošacima treba obezbediti najviši kvalitet proizvoda i usluga koji odgovara njihovim zahtevima, da prema potrošacima treba postupati pošteno u svim aspektima poslovnih transakcija, uključujući visok nivo obezbedjivanja servisa i sredstava za otklanjanje njihovog eventualnog nezadovoljstva.
Od samog početka svoje profesionalne preduzetničke karijere dobro je shvatio i prihvatio suštinu i smisao biznisa: da bi bio uspešan u biznisu moraš da budeš hrabar, prvi i originalan, kao i da je cilj biznisa da pruži usluge, uz rizik i profit. I primer ovog vrsnog poslovnog čoveka nedvosmisleno pokazuje da nijedan posao, sam po sebi nema budućnost - buducnost ima covek koji dobro radi taj posao.

Preduzece Eldon i njegov vlasnik dobitnici su brojnih priznanja, medju kojima posebno treba istaci nagrade Privredne komore Srbije (1991.) za postignute rezultate na unapređenju privrede, Regionalne privredne komore Požarevac, kao i za izgradnju poslovno - zanatskog centra u Palanci (1984.). Jedan je od pokretača i osnivaca Udruženja samostalnih zanatlija u Smederevskoj Palanci i njegov izuzetno aktivan član. Član je odgovarajućih odbora i drugih radnih tela Regionalne privredne komore Požarevac, kao i Privredne komore Srbije i Jugoslavije.Copyright © Eldon d.o.o . 2001 - 2002 All rights reserved, Sva prava zadrzana